Fem ting å fokusere på i deg selv som leder

Å 𝗹𝗲𝗱𝗲 𝗲𝗿 𝗶𝗸𝗸𝗲 𝗳𝗼𝗿 𝗽𝘆𝘀𝗲𝗿! 🖐️ Fem ting å fokusere på i deg selv som leder.

Å lede betyr å lykkes gjennom andre. Det er selve «håndverket» ledelse. Du skal gjøre det du kan, for andre skal levere så godt som mulig og også ha det så godt som mulig. Og for å klare det tenker jeg at det å kjenne deg selv og være bevisst egen påvirkning er svært viktig.

Her kommer fem grunnleggende ting det er lurt å være bevisst og jobbe med.

1️⃣ Hva er dine egne triggerpunkter?

Når du blir irritert, usikker eller frustrert, hva er er foranledningen? Og hvordan reagerer du? Det er ganske vanlig å bare la følelsene komme og gi skylda til situasjonen eller den/de andre. Men sannheten er at det ligger i deg. Og jo mer du blir kjent med det, jo mer kan du ta ansvar for og ivareta deg selv, uten at det forstyrrer relasjonen eller situasjonen.

2️⃣ Hvor tydelig og enhetlig kommuniserer du?

Hvis du hadde hatt en referent løpende etter deg en hel uke, som skrev opp alt du sa til folka. Ville referatet vært tydelig? Sier du de samme tingene og er du så tydelig at alle får samme oppfatning?

3️⃣ Hvordan tar du i mot søken etter kontakt?

Folk har en iboende automatikk i at vi søker kontakt. Og om vi blir avvist på kontakten mange ganger skjer det noe relasjonelt i underbevisstheten. Når du krydrer det med at leder av natur er mer enn 50% av relasjonen sier det bare enda mer om hvor viktig det er at du møter den som søker kontakt. Om du er travel, gi likevel øyekontakt og en kort kommentar. Si gjerne at du er travel, men se den andre i øynene og avtal når det kan følges opp videre. I hele tatt, være imøtekommende, uansett.

4️⃣ Hvor tilstede er du?

Egentlig litt videre på forrige punkt. Hvor tilstede er du i møtene med folka. Hører, ser og kobler du deg på? Eller er du i eget hode? Enten på vei til noe annet eller i dine egne tanker om saken. Det å virkelig lytte og være tilstede i det som skjer gir både deg selv ro og deb andre en opplevelse av å bli tatt på alvor.

5️⃣ Hvordan lader du?

Hvor er din ladestasjon? Sånn skikkelig. Hvor du kjenner at hode, kropp og følelser finner hverandre. Hvor energi og humør øker? Som leder jobber du så ofte for noen andre, og desto viktigere å ta deg selv på alvor.

Hvordan jobber du med disse fem punktene?

inWaves er et konsulentfirma, som jobber målrettet med ledelse og endringsledelse. 

Ønsker du en prat om foredrag eller ledelse? Ta kontakt

Flere saker om ledelse og endringsledelse

Ønsker du at
jeg skal ringe deg?

Fyll inn skjemaet under, så tar jeg kontakt!

Ved innsendelse godtar du inWaves’ personvernpolicy

Du kan også ta kontakt på ingerlise@inwaves.no eller telefon: 955 25 454

Ønsker du at
jeg skal ringe deg?

Fyll inn skjemaet under, 
så tar jeg kontakt!

Ved innsendelse godtar jeg at inWaves kan lagre mine data ihht deres personvernpolicy

Du kan også ta kontakt på ingerlise@inwaves.no eller telefon: 955 25 454